Archief 2012

13 februari 2012 Met Vakantielezen bestrijdt Rotary Club HM de zomerdip!

vakantielezen2012

Op de foto: Josee Gehrke, Roelof Beukinga (Rotary), Jeaneth Drenth, Dieneke Zwiers, Peter Speelman en Jan Bartelds (bibliotheken Hoogeveen en De Wolden).

In de zomervakantie holt de taalkennis achteruit. Leraren noemen dit de zomerdip. Kinderen scoren aan het begin van het nieuwe schooljaar slechter dan een paar maanden daarvoor. Om de achteruitgang van deze jonge kinderen te beperken, heeft de Rotary Club Hoogeveen-Middenveld een bedrag van € 5.250 bijeengebracht voor het project Vakantielezen van de bibliotheken Hoogeveen en De Wolden. Het was de opbrengst van het kookdinner, dat werd gehouden in november 2011.

17 maart 2012 Rotary Hoogeveen Middenveld doet mee aan NL DOET

nldoet2012In het kader van de actie NL Doet 2012 heeft onze Rotaryclub op zaterdag 17 maart recreatieruimte Pompestroate in zorgcentrum Weidesteijn opgeknapt. Een enthousiaste delegatie van onze Rotary Club heeft gezorgd voor de transformatie van een kale, ongezellige ruimte naar een bruin café. Er is getaped, geschilderd (bruin en rood!!), een kast en kindermeubilair in elkaar gezet, IKEA lampen opgehangen, met meubilair geschoven en tot slot met schilderijtjes de muren van de juiste sfeer voorzien. Ook schenkt onze Rotaryclub een biljart.

23 april 2012 Installatie Jarno Eggen

2012jarnoJarno Eggen werd geïnstalleerd als lid van Rotaryclub Hoogeveen-Middenveld.  De keuze van de chefkok-eigenaar van de Groene Lantaarn voor onze Rotaryclub werd door de voorzitter zeer gewaardeerd “een jonge en ambitieuze ondernemer met regionale uitstraling, die bovendien zorgt voor de continuïteit van de band club en “clubhuis” (=Groene Lantaarn), dat maakt ons blij!” . Voorzitter Josee Gehrke speldt traditiegetrouw het rotaryspeldje op de revers.

10/12/2012 Rotary overhandigt opbrengst Kookdinner aan 4 organisaties.

rotary, kookdinner

Overhandiging checques aan 2 organisaties

Margriet Bunnik en oud-burgemeester Willem Urlings mochten op maandagavond 10 december uit handen van Jan van Goor, voorzitter van de RC Hoogeveen-Middenveld, een cheque in ontvangst nemen. Bunnik en Urlings ontvingen beiden een cheque ter waarde van € 2.000,00 voor resp. het project “Dijo Nepal” en de “Stichting Vrienden van Van Boeijen”. Daarnaast ontvingen Orthopedagogisch Centrum Ambiq en de St. Scan4Jet elk € 250.

Elk jaar organiseert Rotary Club Hoogeveen-Middenveld in november een kookdinner. Een aantal leden van de RC kookt dan o.l.v. sterkok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde een heerlijk menu voor gasten die per couvert een nette prijs betalen. O.l.v. topgastvrouw Cindy Borger wordt het diner ook uitgeserveerd door leden van de club. De uitbaters van De Groene Lantaarn stellen hun restaurant gratis ter beschikken en leveren alle producten tegen kostprijs. Hierdoor wordt er een substantieel bedrag verdiend dat geschonken wordt aan goede doelen.