Archief 2013

16 maart 2013 Rotary Hoogeveen-Middenveld in actie voor NL Doet

2013NLdoetEen aantal leden van de Rotary is aan de slag gegaan voor de Stichting VanBoeijen in Hoogeveen. De tuin bij de woongemeenschap voor 12 gehandicapte mensen aan de Poolster 29 is sfeervol gemaakt in het kader van NL DOET. Het was niet gelukt zonder de hulp van bewoonster Hilda (in het midden op de groepsfoto). Jeanette van Ommen-Veldhuizen was helaas al weg toen de foto genomen werd.

11/03/2013 Van Boeijen besteedt opbrengst Rotary Kookdinner

De opbrengst van het Rotary Kookdinner werd door de Vrienden van VanBoeijen besteed aan o.a. een zwembad, fotocamera en spelmateriaal voor de bewoners van Huis De Kroon in Hoogeveen. Een afvaardiging van de Rotaryclub Hoogeveen-Middenveld werd nogmaals hartelijk bedankt met een mooie fotocollage, eigen gemaakte kaarsen (dagbesteding meteoor) en een bloemetje. “Ook namens de Vrienden hartelijk dank voor de gulle gift en de mooie samenwerking om deze Boeijende wensen van deze Boeijende mensen waar te maken”.

17 juni 2013: overhandiging opbrengst dictee aan Stichting ONE

Overhandiging checque aan bestuursleden Stichting ONE

Het Groot Hoogeveens Dictee dat in april voor de derde maal werd georganiseerd door Rotaryclub Hoogeveen-Middenveld heeft uiteindelijk € 5090 opgeleverd. Dit bedrag werd op maandagavond in restaurant De Groene Lantaarn overhandigd aan Hans Ringenier en Henk Lenten van de Stichting Omzien Naar Elkaar (ONE). Deze stichting helpt mensen in Hoogeveen die door baanverlies of ziekte in de financiële problemen zijn geraakt. Hulp is hard nodig. “Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op onze stichting en door de crisis loopt het aantal donateurs terug. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst en het geld zal goed besteed worden”, aldus Hans Ringenier van de Stichting ONE in zijn dankwoord.

24/06/2013 Nieuwe voorzitter en besluit over nieuwe naam: Rotary Hoogeveen-De Wolden

2013voorzitterMet het omhangen van de voorzittersketting heeft Anneke Boekee het voorzitterschap 2013-2014 overgenomen. Zij is ruim acht jaar lid en sinds de oprichting in 1980 van Rotaryclub Hoogeveen-Middenveld de derde vrouwelijke voorzitter. Zij heeft naast het Internationale jaarthema ‘Engage Rotary, Change Lives’ ook haar eigen jaarprogramma met natuurlijk daarin de belangrijkste doelstelling van Rotary: de Service-gedachte. ‘Betrokken & Betekenisvol’, betrokken bij mensen om je heen, bij de samenleving. Zij spreekt de hoop uit veel van elkaar te leren en deze kennis weer in de maatschappij uit te dragen. Rotaryclub Hoogeveen-Middenveld telt op dit moment veertig leden. Allen woonachtig in Hoogeveen en De Wolden. Hiermee heeft de nieuwe voorzitter direct al een punt op de agenda. Een duidelijke naamsverandering en vanaf nu heet de club: Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden.