Over Rotary

Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden (voorheen Middenveld), Zuidwest Drenthe. ROTARY is een serviceclub; een netwerk van geïnspireerde mensen die hun beroep en bedrijf inzetten om mensen wereldwijd te verbinden. Haar leden stellen zich ten doel menselijke hulp te bieden, hoge ethische waarden te bevorderen en goodwill en vriendschap in de wereld.

Een belangrijke doelstelling van Rotary is de SERVICE-gedachte. Door Fellowship (vriendschap) wil zij de medemens steunen, zowel locaal, nationaal als mondiaal, zonder onderscheid in ras, geloof of politieke overtuiging.

Meer informatie: www.rotary.nl

Rotary International wordt in Nederland vertegenwoordigd door 435 clubs met gezamenlijk ruim 19.000 leden. Deze clubs zijn verdeeld over zeven districten. Hoogeveen De Wolden valt onder district 1590.

Historie

Paul Harris, de oprichter van Rotary, werd op 19 april 1868 geboren in Wisconsin, Amerika. Als gevestigd advocaat legde hij op 23 februari 1905 in Chicago met drie vrienden de basis voor een club van zakenmensen. In de vijf jaren daarna breidde Rotary zich snel uit door vestiging van clubs in diverse andere Amerikaanse steden. Naast de aanvankelijke gerichtheid op het beroep is later de servicegedachte geïntroduceerd.

Op dit moment zijn er meer dan 29.000 Rotaryclubs in 160 landen met wereldwijd bijna 1,2 miljoen Rotarians.