Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden overhandigt kookdinner opbrengst

kookdinner, rotary, hoogeveen, de wolden

vlnr Peter Snijders, Wichard Bonekamp, Elody Ellen, Anneke Boekee, Wieby Kroek, Annemarie Kamerbeek, Josee Gehrke

Het traditionele kookdinner van Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden was weer een succes. Op twee maandagavonden genoten 120 gasten van een door Rotarians bereid 5-gangen diner. Het kookdinner, dat voor de dertiende keer werd gehouden, bracht 4500 euro op. Op maandagavond 13 januari werden in restaurant BuitenHerberg ter Linde door Rotary voorzitter Anneke Boekee en Josee Gehrke geldcheques overhandigd aan twee lokale instellingen.

Het jaarthema van de Rotaryclub is “Betrokken en Betekenisvol”. Onze Rotaryclub wil iets betekenen voor ouderen in de regio en de opbrengst van het kookdinner ging daarom dit jaar naar twee lokale organisaties die zich inzetten voor ouderen. Een cheque van 2500 EUR werd overhandigd aan de voorzitter van de Vrienden van Promens Care Peter Snijders, Wichard Bonekamp, activiteitenbegeleider en Elody Ellen, locatiehoofd van Waringin. De woonvoorziening Waringin (onderdeel van Promens Care) in Zuidwolde wil dit bedrag besteden aan de aanleg van een belevenistuin met een kleurrijke volière.  Annemarie Kamerbeek en Wieby Kroek namen namens de Vereniging De Zonnebloem, afdeling De Wolden, een cheque van 2000 EUR in ontvangst voor de organisatie van een boottocht voor ouderen in de regio. Eind juni vindt dit uitstapje plaats in Friesland.

Jarno Eggen en Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Zuidwolde stellen hun restaurant geheel belangeloos ter beschikking aan de Rotary Hoogeveen-De Wolden. De kookbrigade bestaat uit een clubje fervente kookliefhebbers, allen Rotarians, dat onder leiding van Jarno een prachtig 5-gangen diner bedenkt en uitvoert. Obers, ook Rotarians, zorgen ervoor dat alle gangen en wijnen professioneel worden geserveerd.